Menu Sluiten

Wratten behandeling met de Cryopen

Pedis beschikt over een cryopen, de nieuwste technologie om snel, effectief en vrijwel pijnloos (ideaal voor kinderen!) voetwratten te verwijderen.

Vóór de behandeling wordt indien nodig eerst de eelt verwijderd die over de wrat heen is gegroeid, hierdoor kan de stikstof het wratweefsel beter bereiken. Daarna wordt de wrat met de pen bevroren. Het voordeel van deze pen is dat er onder hoge druk (55 bar) een krachtig en heel nauwkeurig straaltje vloeibare stikstof op de wrat aangebracht kan worden. Deze dunne straal maakt het mogelijk om enkel de wrat te behandelen en niet het omliggende weefsel. De pijnsensatie bij deze behandeling is nihil. Zo gauw als men een prikkeling voelt, stoppen we met bevriezen. 

Reactie na de behandeling:

-De behandelde zone wordt direct rood.

-De dag na de behandeling wordt de zone donkerrood tot zwart en vormt zich een korst. Onderhuids wordt nieuw weefsel aangemaakt.

-Na 1 a 2 weken valt de korst er vanzelf af.

-Het volledige herstel van de huid, duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

-Geen nazorg, want er ontstaat geen wonde of blaar (dus ook geen pleister nodig). Zwemmen, lopen, douchen, etc… is vanaf de dag na de behandeling terug mogelijk.

De grootte, soort en leeftijd van de wrat bepaalt of er meer dan 1 behandeling nodig is.

Een behandeling met de cryopen wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.